Τέλος στη ζωή της έδωσε η 23χρονη Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια στην ποδηλασία, Κέλι Κάτλιν. Η νεαρή αθλήτρια αυτοκτόνησε, ενώ πριν από έναν μήνα έγραφε για τη μεγάλη πίεση που ένιωθε να συνδυάσει πρωταθλητισμό και σπουδές.

Η δυσάρεστη αυτή είδηση επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι πίσω από τα φώτα, ο επαγγελματικός αθλητισμός, ο πρωταθλητισμός είναι από τις πιο σκληρές βιομηχανίες. Η Κέλι Κάτλιν ήταν μέλος στην Αμερικανική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και είχε κερδίσει τρεις συνεχόμενες φορές παγκόσμιους τίτλους από το 2016 ως το 2018, χρονιά στην οποία κατέκτησε και το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στη Βραζιλία.

Την είδηση έκανε γνωστή ο πατέρας της Κέλι στο Velo News: «Δεν υπάρχει λεπτό που να μην την έχουμε στο μυαλό μας και να μην σκεφτόμαστε την υπέροχη ζωή που θα μπορούσε να έχει. Θα δίναμε την ζωή μας για να την φέρουμε πίσω. Ο πόνος είναι αβάσταχτος».

Το μήνυμα που είχε γράψει πριν από λίγο καιρό, ανέφερε: «Ούσα φοιτήτρια και επαγγελματίας ποδηλάτισσα, μερικές φορές νιώθω πως χρειάζομαι χρονομηχανή για να προλάβω τα πάντα. Και πάλι κάτι μου ξεφεύγει. Αυτό είναι ίσως το σημείο που θα περιμένατε να πω κάτι κλισέ όπως “τα πάντα είναι η καλή διαχείριση χρόνου”. Ή ίσως κάτι όμορφο, ένα ενθαρρυντικό μότο, όπως “το να είμαι φοιτήτρια με κάνει καλύτερη αθλήτρια”! Εξάλλου, με κάποιον τρόπο τα προλαβαίνω όλα, σωστά; Σίγουρα, αυτό ισχύει αρκετά. Αλλά η αλήθεια είναι πως τις περισσότερες φορές, δεν προλαβαίνω τα πάντα…».

Leave a Reply