Δύο «μάγοι» μαζί στην Μπρέσια

16/07/2019 | Νεκτάριος Δαργάκης

Δύο «μάγοι» μαζί… Ένας προς το τέλος της καριέρας του και ένας στις αρχές του. Ρομπέρτο Μπάτζιο και Αντρέα Πίρλο βρέθηκαν μαζί στην Μπρέσια τη σεζόν 2001-02.

Ο «μικρός Βούδας» είχε πάει με ελεύθερη μεταγραφή από την Ίντερ το 2000, ενώ τον Ιανουάριο του 2001 οι «νερατζούρι» έδωσαν τον Αντρέα Πίρλο ως δανεικό.

Άλλωστε, την καριέρα του την είχε ξεκινήσει από τις μικρές ομάδες της Μπρέσια και η Ίντερ ποτέ δεν τον πίστεψε μέχρι που κατάλαβε τι έχασε όταν ο Πίρλο πήρε μεταγραφή για τη Μίλαν.

Μια από τις συνεργασίες τους

Η ομάδα της βόρειας Ιταλίας είχε στις τάξεις της και άλλους σπουδαίους παίκτες, γνωστούς σε εμάς στην Ελλάδα, είτε στην αρχή της καριέρας τους είτε πιο έμπειρους. Στο τέρμα ο Λούκα Καστελάτσι, στην άμυνα ο Ντανιέλε Μπονέρα, στο κέντρο ο Πεπ Γκουαρδιόλα και οι δύο Φιλιπίνι (Αντόνιο και Εμανουέλε), στην επίθεση ο Ίγκι Τάρε και ο Λούκα Τόνι.

Κάποιοι έπαιζαν περισσότερο, κάποιοι λιγότερο, ενώ η ομάδα έκανε μια σχετικά καλή χρονιά στο πρωτάθλημα αφού βγήκε 13η και στο Κόπα Ιτάλια έφτασε στα ημιτελικά όπου αποκλειστηκε από τη μετέπειτα νικήτρια Πάρμα.