Λαντρί Μπονφουά: Ποτέ δεν είναι αργά

27/10/2018 | Νεκτάριος Δαργάκης

Mία από τις πιο ωραίες ιστορίες της 3ης αγωνιστικής για τους ομίλους στο Europa League ήταν η παρουσία του Λαντρί Μπονφουά στην αρχική ενδεκάδα της Ντουντελάνζ. Μπορεί η ομάδα του Λουξεμβούργου να έχασε τον αγώνα με 2-0 από τον Ολυμπιακό, αλλά ο Γάλλος τερματοφύλακας έκανε το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο στα 35 του!

Ο Μπονφουά δεν είναι καν βασικός στην Ντουντελάνζ αφού συνήθως στο τέρμα αγωνίζεται ο Τζόε Φρίζινγκ. Ο 35χρονος γκολκίπερ έχει αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες στη Γαλλία και την Ιταλία, όμως μάλλον το χάι-λάιτ της καριέρας του είναι ότι βρέθηκε στη Γιουβέντους στην ίδια τριάδα τερματοφυλάκων με τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν και τον Αντόνιο Τσιμέντι. Μπορεί να μην έπαιξε κανένα ματς με τη “βέκια σινιόρα”, αλλά ανήκε στην ιταλική ομάδα από το 2001 έως το 2007.

Από τις Κάννες

Ο Λαντρί γεννήθηκε στο Βιλπαριζί, ένα προάστιο του Παρισιού, το 1983 και η Γιουβέντους τον αγόρασε από τις Κάννες. Προφανώς, η Γιούβε έψαχνε τον δικό της Σεμπαστιάν Φρέι που είχε ξεπεταχτεί στην ομάδα των Καννών και πήρε μεταγραφή για την Ίντερ, ενώ η μετακίνησή του στην Πάρμα (το 2001) βρίσκεται ακόμα στη λίστα με τις 10 ακριβότερες μεταγραφές τερματοφυλάκων στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Ο Μπονφουά δεν αποδείχτηκε Φρέι, αλλά κατάφερε να περάσει από το ρόστερ πολλών ομάδων: η Γιουβέντους τον δάνεισε στη Μεσίνα και στη Μετς όπου έπαιξε από ένα παιχνίδι, το 2007 πήρε μεταγραφή στη Ντιζόν όπου αγωνίστηκε 24 φορές, στη συνέχεια πέρασε μάλλον την καλύτερη φάση της καριέρας του αφού από το 2009 έως το 2012 υπερασπίστηκε 106 φορές την εστία της Αμιάν, ενώ έπειτα, το 2012-’13, έπαιξε 8 παιχνίδια με τη φανέλα της Μπαστιά.

Η Σατορού τον εμπιστεύτηκε 72 φορές την τριετία 2013-’16, ενώ τις δύο τελευταίες χρονιές πριν πάει στο Λουξεμβούργο και την Ντουντελάνζ έπαιξε για 6 φορές με τη φανέλα της Στρασμπούρ.

Το πολυπόθητο ντεμπούτο

Ο Λαντρί περίμενε ως τα 35 του για να κάνει το ντεμπούτο του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να εντυπωσιάσει με τις αποκρούσεις του στο παιχνίδι με την ομάδα του Πειραιά. Σίγουρα, χωρίς τις επεμβάσεις του, το σκορ θα ήταν μεγαλύτερο.

Μπορεί να μην κατάφερε να αγωνιστεί για τη Γιουβέντους, αλλά η ευρωπαϊκή του συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ σίγουρα είναι ένα παράσημο για την καριέρα του που πλησιάζει στο τέλος, αλλά και ένα μήνυμα σε όλους: ποτέ δεν είναι αργά!